Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ C.I.R.C.E. στην Αθήνα

Το σχολείο μας φιλοξένησε από τις 13 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2021 την 3η κινητικότητα του επιτυχημένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ C.I.R.C.E. Μαθητές / -ήτριες του 53ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, του ιταλικού σχολείου “Margherita Hack” και του τουρκικού σχολείου Sabri Ulker “περπάτησαν” στα ίχνη των αρχαίων Ελλήνων μέσα από εκπαιδευτικές διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε μικτές διεθνείς ομάδες για να αναδείξουν την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και να ανακαλύψουν τις ρίζες της στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ. Μάλιστα, στις διαδρομές συμμετείχαν μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης και οι μαθητές του γερμανικού σχολείου Josephinum, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην Αθήνα λόγω υγειονομικών περιορισμών.

 

Εμπνεόμενοι από την αρχαία ελληνική κληρονομιά αλλά και τα επιτεύγματα της νεότερης Ελλάδας  πρότειναν επιχειρηματικές ιδέες για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συνδέουν την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα αποτελέσματα ήταν πρωτότυπα και εντυπωσιακά! Οι μαθητές και των 3 σχολείων απέδειξαν πως μέσα από τις κοινές δράσεις οι νέοι αποτελούν την εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον στην Ενωμένη Ευρώπη.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους μαθητές / -ήτριές μας και τις οικογένειες τους που φιλοξένησαν με υποδειγματικό τρόπο τους μαθητές από την Ιταλία και την Τουρκία και να συγχαρούμε τους μαθητές των 3 σχολείων, γιατί συνεργάστηκαν εξαιρετικά και πέτυχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως είχαν σχεδιαστεί από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς.

 

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην οργάνωση, στο συντονισμό και στην υλοποίηση των δράσεων γι’ αυτή την κινητικότητα Erasmus+ C.I.R.C.Ε.

 

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στον Δήμαρχο Αθηναίων και τους εκπροσώπους του αλλά και στην κ. Πόπη Διαμαντάκου και την ομάδα της Τεχνόπολης για την εντυπωσιακή υποδοχή που μας επεφύλαξαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

 

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial