Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 2021-22

Περιβαλλοντική επίσκεψη στην Πάρνηθα!

Την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 η περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου μας έκανε την πρώτη της εξόρμηση μετά από 2 χρόνια! Οι μαθητές περπάτησαν στα μονοπάτια της Πάρνηθας, εντόπισαν είδη χλωρίδας που ενδημούν μόνο στο συγκεκριμένο εθνικό δρυμό, είδαν μία φωλιά ασβού και φωτογράφισαν τα ελάφια των οποίων ο πληθυσμός έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η κυρία Γεωργία Βοτάκη από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας ήταν η οδηγός μας σε αυτό το μαγικό ταξίδι και την ευχαριστούμε πολύ!

Η “Πράσινη Σημαία” Οικολογικών Σχολείων απονεμήθηκε στο σχολείο μας.

Μια σπουδαία βράβευση έλαβε το σχολείο μας σήμερα. Στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, μαζί με άλλα σχολεία, απονεμήθηκε η “Πράσινη Σημαία” των Οικολογικών Σχολείων από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ως επιβράβευση για την δράση μαθητών και εκπαιδευτικών στην περιβαλλοντική εκπαίδευση τα τελευταία 7 χρόνια.

Ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Μετά από αναμονή μηνών λόγων των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, ξεκίνησαν οι δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στοχεύουν αφενός μεν στο να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μέσα από δράσεις που θα εμπλέξουν τους περισσότερους μαθητές του σχολείου, αφετέρου δε στο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και την τοπική κοινωνία για τους κινδύνους της Κλιματικής Κρίσης.

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial