Πολιτιστικά προγράμματα

Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης ``Αγάπη Παράνομη``

Οι μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του σχολείου μας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την πρωτότυπη εργασία τους που προετοίμαζαν για πολλούς μήνες: “Ανέβασαν” ως θεατρική παράσταση το φημισμένο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη έργο “Αγάπη Παράνομη” ενώπιον συμμαθητών/-ητριών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών. Στο τέλος της παράστασης οι συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Σχολικό έτος 2022-23

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας είναι αφιερωμένο στη Δημιουργική Γραφή και στο θέατρο. Οι μαθητές/-ήτριες διασκευάζουν με κριτική ματιά το φημισμένο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη έργο “Αγάπη Παράνομη” και ετοιμάζονται να ανεβάσουν την πρώτη θεατρική παράσταση του 53ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.

Σχολικό έτος 2021-22

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας είναι αφιερωμένο στη Δημιουργική Γραφή και στα βιβλία. Οι μαθητές/-ήτριες μελετούν σπουδαία λογοτεχνικά έργα και συνθέτουν το δικό τους, πρωτότυπο λόγο μέσα από τη λογοτεχνία και το θέατρο.

Σχολικό έτος 2018-19

Τα «Ραδιοκύματα» του 53ου ΓΕΛ Αθηνών σας ταξιδεύουν και αυτή τη σχολική χρονιά 2018-2019, σε διάφορα ηχητικά τοπία. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!

Η ραδιοφωνική μας ομάδα δρα στο πλαίσιο του Πολιτιστικού προγράμματος 2018-2019 με τίτλο «ΡΑΔΙΟ-ΧΡΟΝΙΚΟ»

Υπεύθυνοι καθηγητές/τριες: Άγγελος Βαζαίος, Κυριακή Κεφαλληνού, Άννα Τρυποσκούφη.

Δείτε περισσότερα από τη δράση μας στο ιστολόγιό μας!

https://53radio.wordpress.com/

Σχολικό έτος 2017-18

Tη σχολική χρονιά 2017-2018 ταξιδέψαμε από τα βιβλία στον κόσμο του θεάτρου και του ραδιοφώνου. Με αφετηρία τη βιβλιοθήκη μας και τον λόγο θεατρικών συγγραφέων φτάσαμε μέχρι τα διαδικτυακά ραδιοκύματα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου (European school radio). Τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος «Ανοίγουμε βιβλία στο θέατρο και το ραδιόφωνο» με υπεύθυνους καθηγητές/τριες: Ά.Βαζαίος, Κ.Κεφαλληνού, Ά.Τρυποσκούφη.
Ακούστε μας στο Εuropean School Radio!

Σχολικό έτος 2015-16

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο πολιτιστικό πρόγραμμα του 53ου ΓΕΛ Αθηνών με τίτλο «Ανακαλύπτουμε τον ελληνικό πολιτισμό ταξιδεύοντας στα μουσεία του κόσμου» και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Π.Λιαλιάτση, Α. Δημητρομανωλάκη, Ε. Παναγοπούλου, Ά.Τρυποσκούφη.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial