Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Επίσκεψη μαθητριών / μαθητών και εκπαιδευτικών στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Οι μαθήτριες και μαθητές της Γ’ τάξης Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών μαζί με 2 εκπαιδευτικούς  πραγματοποίησαν μια βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως στις 9 Μαρτίου 2022 . Αξιοποιώντας την εκπαιδευτική εφαρμογή Actionbound “ανακάλυψαν” τα μυστικά της Ακρόπολης και απόλαυσαν το ασύγκριτο μεγαλείο των μνημείων της!

Για να αξιοποιήσετε κι εσείς την συνδυάσετε κι εσείς την εκπαιδευτική εφαρμογή Actionbound κατά την επίσκεψή σας στην Ακρόπολη πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ηγεσία και συναισθηματική νοημοσύνη

28 μαθητές / -ήτριες της Γ΄ Λυκείου και 2 καθηγήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022. Οι μαθητές ήταν προσκεκλημένοι της Επίκουρης Καθηγήτριας κυρίας Δήμητρας Ιορδάνογλου, η οποία τους διαφώτισε σε θέματα ηγεσίας και συναισθηματικής νοημοσύνης. Το θέμα της διάλεξης ήταν συναφές με το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας στο πλαίσιο του οποίου έγινε η διδακτική επίσκεψη. Οι μαθητές αφού προβληματίστηκαν για το ποιο είδος ηγέτη είναι το καταλληλότερο στο επαγγελματικό περιβάλλον, συνειδητοποίησαν την αξία της ενσυναίσθησης στο σύγχρονο κόσμο. Τέλος, ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Παντείου από τον κ. Δημήτριο Ντούνα, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής. Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε στον τίτλο του άρθρου [pdf-embedder url="http://53lyk-athin.att.sch.gr/wp-content/uploads/2022/04/53o-ΓΕΛ-ΗΓΕΣΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ.pdf" title="53o ΓΕΛ- ΗΓΕΣΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ"]

Translate »