Content View Hits : 18136

Σύνδεσμοι

TEL1

TEL2

TEL3

TEL4

TEL5

TEL6 

 

                                  

Ο καιρός σήμερα

Home

Οι μαθητές του 53ου ΓΕΛ Αθηνών ταξιδεύουν στην Ευρώπη και υποδέχονται τους

ευρωπαίους συμμαθητές τους στην Αθήνα!

logo 001

 Το 53ο ΓΕΛ Αθηνών συμμετέχει για πρώτη φορά, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +  σε μία σύμπραξη έξι σχολείων με στόχο τη συνεργασία, την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών και την κινητικότητα μαθητών.

 Σε αυτή την σύμπραξη συνεργαζόμαστε με τα εξής ευρωπαϊκά σχολεία:

 

 

Το πρόγραμμα, διάρκειας τριών ετών 2015-18, έχει ως θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Στόχος δεν είναι να μετατρέψει τους μαθητές σε μελλοντικούς επιχειρηματίες, αλλά να τους οδηγήσει στην αυτογνωσία μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με το επιχειρηματικό πνεύμα. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις άλλες ευρωπαϊκές συνεργάτιδες χώρες, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και το εκπαιδευτικό σύστημα της καθεμιάς, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση μέσα από την επαφή τους με νέα τεχνολογικά εργαλεία (skype interviews, video conferences), να επικοινωνήσουν τελειοποιώντας τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, να κοινωνικοποιηθούν δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά, να γνωρίσουν τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το EuroPass και το EuroCV.

fin2          fin3

 

04-07/10/2015

Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι κυρίες Ε. Λαμπροπούλου και Ε. Παππά, ταξίδεψαν στην Φινλανδία και συζήτησαν με τους συναδέλφους τους τις λεπτομέρειες του τριετούς προγράμματος. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και να επισκεφτούν το Liedon lukio στο οποίο ξεναγήθηκαν από δύο μαθήτριες.

fin5           fin4

Το επόμενο βήμα;

Η φιλοξενία 10 Πολωνών και 9 Φινλανδών μαθητών/ μαθητριών καθώς και των συνοδών καθηγητών τους για μία εβδομάδα (8-14 Νοεμβρίου) στην Αθήνα. Ανυπομονούμε?

 

Μέχρι τότε οι μαθητές μας προετοιμάζονται για να σχεδιάσουν ένα λογότυπο για το Ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα.

logo 002

 

 

 

 

Αγιασμός 53ου Γενικού Λυκείου Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά 2015-16 ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας με την παρουσία όλων των

μαθητών και όλων των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού

agiasmos 1

 

Το κλίμα ήταν ευχάριστο και τα χαμόγελα των μαθητών που ξανάβρισκαν τους φίλους τους μετά από καιρό ήταν διάχυτα.

Την τιμητική τους είχαν οι νέοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι θα φοιτήσουν στην Α? Τάξη και οι οποίοι είχαν ένα σωρό

απορίες για τις σπουδές στο Λύκειο.

agiasmos 2

 

Τον αγιασμό που τελέστηκε από τον εφημέριο του Αγίου Αιμιλιανού, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Διευθυντή προς

τους μαθητές και τους καθηγητές. Ακολούθως, οι μαθητές όλων των τάξεων παρέλαβαν τα βιβλία τους μαζί με

τις ευχές των καθηγητών τους για καλή σχολική χρονιά.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-----

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. ? Πόλη: 15180 - Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Μαρούσι,   8 - 9 - 2015

 

Δελτίο Τύπου

Ηλεκτρονικές εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄)  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων  στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου,  η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1.       Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2.       Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3.       Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική προεγγραφή, και πάντα μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που είναι συνημμένη στο παρόν Δελτίο Τύπου.

Η ανωτέρω προθεσμία 10-22 Σεπτεμβρίου 2015, είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων τμημάτων.

Στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μετά από συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις  Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τέλος, επισημαίνεται  ιδιαίτερα, ότι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, τόσο δηλαδή για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους προεγγραφή 10-17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, όσο και για την αποστολή των δικαιολογητικών τους μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας εγγραφών.

Το ίδιο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου θα εγγραφούν και οι εισαγόμενοι από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με διάκριση σε επιστημονικές Ολυμπιάδες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Γι αυτές τις  2 κατηγορίες  ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.

Είναι ευνόητο ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Για την εγκύκλιο  εγγραφών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΜΕ ηλεκτρονική προεγγραφή πατήστε εδώ.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 4 of 10

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Δημοφιλή άρθρα

Facebook Page


Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla 1.5 template  Valid XHTML and CSS.