Ωρολόγιο πρόγραμμα

Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του 53ου Γενικού Λυκείου.

Ωράριο διδασκαλίας

Οι διδακτικές ώρες, το ωράριο και τα διαλείμματα.

Ώρες επικοινωνίας

Οι ώρες που μπορούν οι γονείς να επικοινωνούν με τους καθηγητές.

Ανακοινώσεις

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ανατομίας και στο Μουσείο Γεωλογίας

26 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές/-ήτριες της Α' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Ανατομίας και το Μουσείο Γεωλογίας του Ε.Κ.Π.Α. και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα αλλά και από το επιστημονικό έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο.

Ομαδοσυνεργατική μάθηση με αφορμή τη “Δίκη του Θηραμένη“

22 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές/-ήτριες του τμήματος Α3 υλοποίησαν ένα σενάριο διδασκαλίας με βάση το απόσπασμα της “Δίκης του Θηραμένη” για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Α’ Λυκείου. Το σενάριο 3 ωρών βασίστηκε στο σεμινάριο για την “Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία και Μάθηση” που υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικό του σχολείου μας στο πλαίσιο πρόσφατης ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές/-ήτριες συνεργάστηκαν σε ομάδες χρησιμοποιώντας το web 2.0 εκπαιδευτικό εργαλείο padlet και αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Δείτε το Padlet Πατώντας το QR Code Κωδικός QR γι' αυτό το padlet  

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

22 Μαρτίου 2024

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο σχολείο μας. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ιστορικές αφηγήσεις, θεατρικά δρώμενα και επίδειξη παραδοσιακών χωρών.

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

12 Μαρτίου 2024

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, από την Τρίτη 19-03-2024 έως και την Τρίτη 26-03-2024. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και των κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με σάρωση (σε μορφή PDF) και αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr από την Τετάρτη 20/03/2024 έως και την Πέμπτη 28/03/2024. Για περισσότερες πληροφορίες - διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: 1) στο τηλέφωνο 213215 7895-7896-7897-7898 (Επιτροπές Διενέργειας & Παραλαβής) 2) στο e-mail Πληροφοριών: epdiag@psnet.gr 3) στο e-mail αποστολής δικαιολογητικών: dikaiol@psnet.gr (ισχύουν από την ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης έως και την ολοκλήρωση των ΠΚΕ). Δειτε την προκήρυξη αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ.  

Επιλογή καλύτερης προσφοράς για εκπαιδευτική εκδρομή B’ Λυκείου στη Σύρο

12 Μαρτίου 2024

Πράξη 16η Στην Αθήνα και στο γραφείο του διευθυντή του 53ου ΓΕΛ Αθηνών, σήμερα 12 Μαρτίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 συνήλθε η επιτροπή επιλογής προσφοράς τουριστικού γραφείου που θα πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος  της Β’ τάξης στη Σύρο, όπως ορίστηκε σύμφωνα με την πράξη 14/11-03-2024 του Διευθυντή του σχολείου. Κατατέθηκαν οι προσφορές ως ακολούθως:

  1. ILLUSION HOLIDAYS, 290 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο 4αστέρων DOLPHIN BAY HOTEL με 2 δωρεάν συμμετοχές.
  2. ROYALTI ESCAPES, 288 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο 4αστέρων DI MARE με 2 δωρεάν συμμετοχές.
  3. Zorpidis Travel Services, 288 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο 4αστέρων DOLPHIN BAY HOTEL με 4 δωρεάν συμμετοχές.
Μετά από αξιολόγηση των προσφορών και ενώ απορρίφθηκε λόγω ελλιπούς φακέλου ως προς τα κριτήρια προκήρυξης η προσφορά του τουριστικού πρακτορείου ROYALTI ESCAPES η επιτροπή επέλεξε  ομόφωνα την προφορά του τουριστικού πρακτορείου Zorpidis Travel Services 288 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο 4αστέρων DOLPHIN BAY HOTEL με προσφορά 4 δωρεάν μαθητικών συμμετοχών σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου. Για το λόγο αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.

Επιλογή καλύτερης προσφοράς για εκπαιδευτική εκδρομή Α’ Λυκείου σε Βόλο-Πήλιο

12 Μαρτίου 2024

Πράξη 15η Στην Αθήνα και στο γραφείο του διευθυντή του 53ου ΓΕΛ Αθηνών, σήμερα 12 Μαρτίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00 συνήλθε η επιτροπή επιλογής προσφοράς τουριστικού γραφείου που θα πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος  της Α’ τάξης στο Βόλο-Πήλιο, όπως ορίστηκε σύμφωνα με την πράξη 13/11-03-2024 του Διευθυντή του σχολείου . Κατατέθηκαν οι προσφορές ως ακολούθως:

  1. Zeppelinn, 165ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο Aegli, 145ΕΥΩΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο Park, 135ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο NEFELI, 125ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ALEXANDROS, 120ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο KALLONI. Προσφορά 3 δωρεάν συμμετοχών.
  2. Zorpidis Travel Services, 190 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ΠΗΛΙΟΝ Resort και 215 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο MAGNES. Προσφορά 4 δωρεάν συμμετοχών.
  3. ILLUSION HOLIDAYS, 185 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ΠΗΛΙΟΝ Resort και 215 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο MAGNES. Προσφορά 4 δωρεάν συμμετοχών.
  4. ROYALTI ESCAPES, 190 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ΠΗΛΙΟΝ Resort. Προσφορά 3 δωρεάν συμμετοχών.
  5. CONNECTION, 159 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο MANTHOS, 179ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο Aegli, 139ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ALEXANDROS, 129ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο KALLONI. Προσφορά 2 δωρεάν συμμετοχών.
Μετά από αξιολόγηση των προσφορών και ενώ απορρίφθηκε λόγω ελλιπούς φακέλου ως προς τα κριτήρια προκήρυξης η προσφορά του τουριστικού πρακτορείου ROYALTI ESCAPES, η επιτροπή επέλεξε  ομόφωνα την προφορά του τουριστικού πρακτορείου ILLUSION HOLIDAYS 185 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο για το ξενοδοχείο ΠΗΛΙΟΝ Resort με προσφορά 4 δωρεάν μαθητικών συμμετοχών. Για το λόγο αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.  

Βιωματική δραστηριότητα στην Αρχαία Αγορά

6 Μαρτίου 2024

Ένα διαφορετικό μάθημα Αρχαίων Ελληνικών στις 6 Μαρτίου 2024! Οι μαθητές του Α3 διάβασαν το κείμενο του Ξενοφώντα στην Αρχαία Αγορά! Μεταφέρθηκαν νοερά στη δίκη του Θηραμένη και φαντάστηκαν τις τελευταίες στιγμές του στην αγορά πριν την καταδίκη του. Ακόμη, ανακάλυψαν τα σπουδαία μνημεία της Αγοράς αξιοποιώντας την εκπαιδευτική εφαρμογή Actionbound. Μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε τη διαδρομή αυτή σκανάροντας το QR Code της φωτογραφίας στην εφαρμογή. Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:

και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4
   

Επίσκεψη στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού

27 Φεβρουαρίου 2024

Οι μαθητές/-ήτριες του Ομίλου Χορού του σχολείου μας έζησαν μια συγκινητική εμπειρία στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου". Η ξενάγηση στο μουσείο από την ειδική ξεναγό, ζωντάνεψε τις παραδόσεις και τις αναμνήσεις των Μικρασιατών προσφύγων και έκανε την επίσκεψη των παιδιών ένα μοναδικό βίωμα. Ευχαριστούμε τους/τις υπευθύνους του Μουσείου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.  

Βιωματικό εργαστήρι για το αστικό περιβάλλον

22 Φεβρουαρίου 2024

Η ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετείχε σε ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήρι που οργάνωσε η εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΙΣΝ. Ο τίτλος του εργαστηρίου ήταν “Μαθητική Αγορά: Αθήνα, μία Πόλη, ένα Οικοσύστημα”. Οι μαθητές/-ήτριες συζήτησαν για το πώς θα “μεταμόρφωναν” το σχολείο τους σε αειφορικό και έδωσαν μορφή στις ιδέες τους κατασκευάζοντας μακέτες με το ιδανικό σχολείο!

Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΙΣΝ! Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:
και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4

Δράσεις Συμβουλευτικής από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αθηναίων “Αθηνά Αφαία”

22 Φεβρουαρίου 2024

Τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2024 υλοποιείται στο σχολείο μας σειρά δράσεων Συμβουλευτικής και Πρόληψης για όλους/-ες τους/τις μαθητές/-ήτριες του σχολείου μας από τις ειδικές συμβούλους του Κέντρου Πρόληψς Δήμου Αθηναίων "Αθηνά Αφαία".

Ευχαριστούμε θερμά τις κ. Γουρουντή, Καλαμοβράκα και Παυλοπούλου για τις εξαιρετικά ποιοτικές και χρήσιμες συνεδρίες με τα παιδιά του σχολείου μας.

ΕΠΕΙΓΟΝ: εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

14 Φεβρουαρίου 2024

"Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ." ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ. Θέμα: Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών  Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Σχετ.: Η με αριθμ. πρωτ. 6000/2/7656-ρνα΄/12-02-2024 προκήρυξη διαγωνισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΔΑ: 6ΞΨ146ΜΤΛΒ-ΤΞΣ). Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας. Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Αστυνομικές Σχολές με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειο τους. https://www.astynomia.gr/2024/02/12/12-02-2024-prokiryxi-diagonismou-gia-tin-eisagogi-idioton-spoudaston-stis-scholes-axiomatikon-kai-astyfylakon-tis-ellinikis-astynomias-me-to-systima-ton-panelladikon-exetaseon-etous-2024/    

Κινητικότητα Erasmus+ “Μητρικές Γλώσσες” μαθητών/-ητριών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην Μπάθα της Ισπανίας (22-29 Ιανουαρίου 2024)

7 Φεβρουαρίου 2024

Η εμπειρία ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου με το ταξίδι μας από την Αθήνα στη Μπάθα το οποίο διήρκεσε 15 ώρες. Την Τρίτη επισκεφθήκαμε τη Γρανάδα, και την παλιά πόλη (Αλμπιθίν) και την καινούρια, καθώς και το ονειρεμένο ανάκτορο της Αλάμπρα (Alhambra). Ήταν υπέροχη εκδρομή καθώς ανακαλύψαμε έναν ελάχιστα γνωστό για μας πολιτισμό και κάναμε περιπάτους σε μια όμορφη ξένη πόλη. Την Τετάρτη η ήμερα ξεκίνησε στο σχολείο κάνοντας εργασίες για το πρότζεκτ Erasmus+ “Μητρικές Γλώσσες”. Όταν ολοκληρώσαμε τις εργασίες, οι μαθητές μάς ξενάγησαν στην πόλη. Επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο της Μπάθα και είδαμε το κεντρικό σιντριβάνι της πόλης (Plaza de las Eras). Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφθήκαμε και το μουσείο Monasterio de San Jeronimo αφιερωμένο στον πολιτισμό των Ιβήρων. Την επόμενη ήμερα, την Πέμπτη, την περάσαμε ολόκληρη στο σχολείο και συνεχίσαμε τα πρότζεκτ μας. Την Παρασκευή τελειοποιήσαμε τις εργασίες μας και τις παρουσιάσαμε στους Ισπανούς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφθήκαμε τα ιστορικά χαμάμ των Αράβων στη Μπάθα. Το Σάββατο ήταν μια ελεύθερη ημέρα, κι έτσι περάσαμε το χρόνο μας με τα παιδιά που μας φιλοξενούσαν. Την Κυριακή με πρωτοβουλία των γονέων των παιδιών, πήγαμε μονοήμερη εκδρομή σε μία περιοχή κοντά στη Μπάθα, στο Καστρίλ, ένα γραφικό χωριό με ένα υπέροχο φυσικό πάρκο δίπλα σε λίμνες και ποτάμια. Ήταν πραγματικά υπέροχα . Τη Δευτέρα ήταν το ταξίδι της επιστροφής. Αποχαιρετήσαμε τα παιδιά και τις οικογένειες που μας φιλοξένησαν, οι οποίοι είναι πλέον φίλοι μας. Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας! Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών/-ητριών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:

και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ.Υ.ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ 2Η ΤΟΜΥ ΑΘΗΝΑΣ

31 Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας "Ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο για το σχολικό έτος 2023-2024" οι κάτωθι επαγγελματίες υγείας έχουν τα εξης θέματα

Βαγενά Δήμητρα  μαία Κ.Υ.ΠΛ.Αττικής
Α) Σεξουαλική  και αναπαραγωγική υγεία  (Α και Β Λυκείου)
Β)Υγιής  ύπνος ,η σημασία, η ασφάλεια και η απόλαυση (Α και Β Λυκείου)
Γ)Εθισμός στο διαδίκτυο, εκφοβισμός στο φυσικό και διαδικτυακό χώρο (Α Λυκείου)
Γεωργία Αραπακοπούλου ΠΕ Νοσηλεύτρια  2η ΤΟΜΥ ΑΘΗΝΑΣ
Α) Σέξουαλική  και αναπαραγωγική υγεία  (Α και Β Λυκείου)
Β)Πρόληψη Λοιμώξεων HIV /AIDS ,ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ) (Α,Β και Γ Λυκείου)
Για να δείτε την ενημερωτική επιστολή πατήστε ΕΔΩ.
Για να αποστείλετε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση με gov.gr πατήστε ΕΔΩ.

Πληροφορίες για τις εισαγωγή στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων – Πανελλήνιες 2023

26 Ιανουαρίου 2024

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας. Κατεβάστε εδώ. Προκύρηξη Υπουργείου Ναυτιλίας. Κατεβάστε εδώ.

Στρατιωτικές σχολές – Πανελλήνιες 2023 – 2024

23 Ιανουαρίου 2024

Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με Θέμα «Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.» εδώ. Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων  Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) εδώ. Νεότερη Ενημέρωση εδώ.  

Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2027 για κατάθεση ΔΑ (Γεννημένων το έτος 2006)

9 Ιανουαρίου 2024

για να διαβάσετε την εγκύκλιο με θέμα: Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2027 για κατάθεση ΔΑ (Γεννημένων το έτος 2006) πατήστε ΕΔΩ.

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

6 Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: ➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό) • Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. ➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού. ➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ). ➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων. ➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό. ➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών. ➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα. ➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023- 2024

6 Ιανουαρίου 2024

Ενημέρωση εκ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

2ο καινούργια προγράμματα eTwinning δημιούργησε το σχολείο μας!

20 Δεκεμβρίου 2023

Μέσα σε δυο μόνο εβδομάδες δημιουργήσαμε 2 νέα eTwinning πρότζεκτ για το σχολικό έτος 2023-24. Το πρώτο πρότζεκτ έχει ως θέμα την ανάπτυξη μιας καινοτόμου εκπαιδευτικής μεθόδου για τον Επαγγελματικό και Ακαδημαϊκό Προσανατολισμό των μαθητών και τίτλο “My Compass” και αποτελεί…ψηφιακό αδερφάκι του ολοκαίνουργιου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA220 με τον ίδιο τίτλο το οποίο υλοποιούμε με τα σχολεία:

Agrupamento de Escolas Jose Saramago (Portugal) Istituto Omnicomprensivo Orte (Italia) Liceul Teoretic “Ovidius” (Romania). Σκοπός της δημιουργίας του eTwinning είναι να υλοποιήσουμε συνεργατικές δράσεις με τα σχολεία αυτά, να εντάξουμε τους μαθητές σε εξ αποστάσεως δραστηριότητες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και να διαμοιράσουμε τις καλές πρακτικές που αναπτύσσουμε. Η σελίδα eTwinning: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/my-compass και η σελίδα TwinsSpace: https://school-education.ec.europa.eu/en/networking/projects/171363

Το δεύτερο πρότζεκτ eTwinning για το σχολικό έτος 2023-24 έχει τίτλο “Μητρικές Γλώσσες, η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης” και αποτελεί επίσης…ψηφιακό αδερφάκι του επιτυχημένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 με το ίδιο θέμα το οποίο υλοποιούμε με τα ίδια σχολεία:

Agrupamento de Escolas de Monte da Ola (Portugal) La Presentación, Baza (Spain) Zespόł Szkόł im. Adama Mickiewicza w Mrozach (Poland). Σκοπός της δημιουργίας του eTwinning είναι να εμπλουτίσουμε τη συνεργασία μας με τα σχολεία αυτά, να διαμοιράσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα eTwinning τις καλές πρακτικές που αναπτύσσουμε και να ενισχύσουμε την ψηφιακή μετάβαση των σχολείων μας. Η σελίδα eTwinning: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/mother-languages

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial