Φωτογραφίες

Η Αίθουσα Εκδηλώσεων είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος 160 τ.μ. στο ισόγειο του σχολείου μας που δύναται να φιλοξενήσει περίπου 230 μαθητές. Είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και βιντεοπροβολέα, με μικροφωνική εγκατάσταση και ισχυρά ηχεία ικανοποιώντας τις ανάγκες για τη διεξαγωγή εορτών, ημερίδων, ενημερωτικών συναντήσεων με γονείς, μαθητές ή καθηγητές, ακόμη και προβολών σε μεγάλο αριθμό μαθητών.
Ο προαύλιος χώρος του σχολείου είναι ευρύτατος εκτείνεται σε τρεις από τις τέσσερις πλευρές του σχολείου. Στην ανατολική πλευρά βρίσκονται τα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ τα οποία από το σχολικό έτος 2018-19 είναι πλήρως ανακαινισμένα και βαμμένα με τις σωστές διαγραμμίσεις για την ορθή διεξαγωγή μαθητικών αγώνων. Για την εξυπηρέτηση των μαθητών διατίθεται ειδικός χώρος αποδυτηρίων, ενώ για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των αθλητικών εκδηλώσεων έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό γραφείο Φυσικής Αγωγής του σχολείου.
Η Αίθουσα Αρχειοθέτησης Εγγράφων του σχολείου βρίσκεται στον πρώτο όροφο και σε αυτήν αρχειοθετείται η γραπτή ιστορία του σχολείου στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Σε αυτόν φυλάσσονται Μαθητικά Δελτία, Πρακτικά Συλλόγων Διδασκόντων, Μητρώα Μαθητών, Απολυτήρια Γυμνασίων και κάθε είδους χρήσιμα έγγραφα στα οποία μπορεί να ανατρέξει κανείς για το παρελθόν του ανθρώπινου δυναμικού του σχολείου.
Η Αίθουσα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προορίζεται κυρίως για την επιτυχή υλοποίηση των Προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας κάθε χρόνο από το 2015 και εξής. Στην αίθουσα αυτή οι μαθητές του σχολείου μας, αλλά και οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων, όταν φιλοξενούνται στα Σεπόλια, εκπονούν τις εργασίες τους σε μικτές «διεθνείς» ομάδες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα (υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, διαδίκτυο κτλ.) που τους παρέχονται.
Η Αίθουσα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων αξιοποιείται από μαθητές και καθηγητές του σχολείου για την υλοποίηση καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, όπως η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Προγράμματα Erasmus+ και eTwinning αλλά και οποιοδήποτε μάθημα απαιτεί εργασία μαθητών σε ομάδες. Για το σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένη με πάγκους εργασίας μαθητών, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο, βιντεοπροβολέα, λευκοπίνακα, ποικίλο υλικό γραφείου και παρουσιάσεων.
Η Αίθουσα Ομαδοσυνεργατικής Διδασκαλίας προσφέρεται για καινοτόμες συνεργατικές διδακτικές μεθόδους είτε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων είτε στο πλαίσιο οποιουδήποτε μαθήματος του Αναλυτικού Προγράμματος. Διαθέτει σύγχρονα ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα και ξεχωριστή υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να υποστηρίζει επιτυχώς την ομαδοσυνεργατική μάθηση.
Η Αίθουσα Ιστορίας είναι η πρώτη θεματική αίθουσα που δημιουργήθηκε στο σχολείο μας και βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Προορίζεται κυρίως για διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους (εργασία σε ομάδες ή άτομα με χρήση ψηφιακών μέσων, χαρτών, με έρευνα πηγών από βιβλία και διαδίκτυο), όμως προσφέρεται για τη διδασκαλία κάθε μαθήματος στο οποίο θα γίνει χρήση βιντεοπροβολέα και ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το σχολείο διαθέτει 16 “συμβατικές” αίθουσες διδασκαλίας για την διεξαγωγή των μαθημάτων και των τριών τάξεων. Οι αίθουσες βρίσκονται στον ισόγειο χώρο και στην δεύτερο όροφο για την Γ’ Τάξη (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού), καθώς και στον πρώτο όροφο για τη Β’ Τάξη (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και την Α’ Τάξη. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ισογείου. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν πίνακες μαρκαδόρου, πίνακες ανακοινώσεων και, όπου χρειάζεται, κουρτίνες.
Η Βιβλιοθήκη μας είναι μέρος του δικτύου βιβλιοθηκών δημόσιων σχολείων που συστάθηκαν με συγχρηματοδότηση από Προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ. Διαθέτει πολύ πλούσιο υλικό σε τίτλους βιβλίων αλλά και ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα, ενώ λειτουργεί και ως δανειστική για μαθητές και καθηγητές. Πέρα όμως από χώρος πνεύματος η Βιβλιοθήκη είναι συνάμα και χώρος κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας των μαθητών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.
Τα Γραφεία Καθηγητών και Διευθυντού στεγάζονται στον ισόγειο χώρο του σχολείου. Σε αυτά μπορεί να προσέλθει ο κηδεμόνας και να συζητήσει με τους καθηγητές και το Διευθυντή για θέματα που αφορούν στο παιδί του, αλλά και εν γένει στη σχολική ζωή και στις σχολικές δραστηριότητες στο 53ο Γενικό Λύκειο.
Το Εργαστήριο Πληροφορικής είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο και επιπλέον ψηφιακά μέσα, όπως βιντεοπροβολέας, εκτυπωτές, σαρωτές κτλ.) με σκοπό την επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων που σχετίζονται με τις ΤΠΕ. Εκσυγχρονίζεται σε τακτική βάση, ώστε να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις που θέτουμε για την ποιότητα των μαθημάτων στο σχολείο μας.
Τα δύο Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών διαθέτουν όλον τον προβλεπόμενο εξοπλισμό για τη διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του 21ου αι. Τα Εργαστήρια αξιοποιούνται πλήρως από τους καθηγητές του σχολείου και σε μόνιμη βάση, καθώς επιτρέπουν τη διεξαγωγή πειραμάτων και τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων.
Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial