Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2023-24

Με μεγάλη λαμπρότητα και ιδιαίτερη πρωτοτυπία εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο 53ο ΓΕΛ Αθηνών. Η εορτή, την οποία επιμελήθηκε ο φιλόλογος κ. Ζηκούδης και στην οποία συμμετείχαν μαθητές/ητριες και των τριών τάξεων συγκίνησε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα συγκλονιστικά γεγονότα του ’40-41, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης ήταν το θέμα μιας ωραίας δραματοποίησης και ενός πλούσιου οπτικοακουστικού θεάματος το οποίο καταχειροκροτήθηκε. Προηγήθηκε η απονομή της σημαίας στη σημαιοφόρο και των βραβείων και αριστείων στους/στις μαθητές/-ήτριες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μαθητές, γονείς και καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν με λαμπρότητα την ιστορική επέτειο του θρυλικού ΟΧΙ μέσα από μια όμορφη εκδήλωση μνήμης, αλλά και αυτοσυνειδησίας για εμάς τους απογόνους των ηρωικών μαχητών του ’40. Συγχρόνως απονεμήθηκαν οι έπαινοι στους αρίστους μαθητές και ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου. Συγχαίρουμε τους μαθητές αυτούς, καθώς και εκείνους που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της εορτής πλάι στον συντονιστή καθηγητή κ. Χάρη Σίφωνα.

Μια θαυμάσια γιορτή διοργανώθηκε στο σχολείο μας από τις καθηγήτριες Φωτεινή Τριάντη και Σία Γκουρίτσα και ομάδα 10 μαθητών από τις τρεις τάξεις. Ένα θεατρικό μονόπρακτο με τη συνοδεία οπτικοακουστικών μέσων μάς ταξίδεψε στο ηρωικό ’40. Πριν από αυτό αφενός ορίστηκε η σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την επικείμενη παρέλαση, αφετέρου απονεμήθηκαν οι έπαινοι στις μαθήτριες και στους μαθητές που αρίστευσαν στις επιδόσεις τους την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial